Her er MIN bog
-fra min Dagpleje, Børnehave, Børnehaveklasse.

Bogen er en grundbog og formålet med denne bog er, at den kan være med til at skabe helhed i barnets liv, idet barnet flere gange kommer ud for at skifte institutioner indenfor få år.
Bogen kan derfor måske være med til at lette disse overgange for barnet.
Ved hjælp af dagplejere, pædagoger og barnets egen indsats, kan barnets "spor" sættes ind i denne bog og være et erindringsarkiv for barnet. Dermed kan fortiden knyttes til nutiden og spejle nutiden i fremtiden for barnet.
Er der ikke plads til de lidt større indsamlede "ting og sager" kan barnet opfordres til at gemme tingene i en kasse i hjemmet.

Ved udarbejdelsen af emnerne i bogen har jeg tænkt på personalets sparsomme ressourcer til at udfylde hver barns bog, og har derfor også skrevet sider, hvor barnet selv - med kun lidt hjælp fra personalet - kan udfylde siderne. Der kan således forkomme gentagelser af nogle områder.

Sidste afsnit i bogen er til barnets evt. selvdigtede historier, og som inspiration hertil har jeg indsat nogle børnehistorier, som jeg har skrevet udfra noget i min og mine børns hverdag, da de var små.
Personale og forældre opfordres til at være barnet behjælpelig med at udvælge og indsætte fotos.
Eksempler på fælles informationssider til forældre fra dagpleje og børnehave kan evt. kopieres til bøgerne, så barnet engang kan se, hvilke informationer dets forældre fik dengang.
Jeg håber således, at bogen kan blive et værdifuldt minde og et stykke historie for barnet, når det bliver voksen.

Speciel pristilbud til institutioner på  Her er MIN

Copyright Ó

Dagpleje

Børnehave

Børnehaveklasse

ISBN 87-986602-6-8

Brev@helelivet.dk

helelivet.dk